Θεραπεια με λαδι μαλλιων

θεραπεία με λάδι μαλλιών

Η τάση των ελαίων μαλλιών συνεχίζεται. Δεν είναι περίεργο που τα έλαια μαλλιών είναι μια από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους φροντίδας των μαλλιών. Δεν έχει περιορισμούς και παρέχει διάφορες δυνατότητες.

Γνωρίστε τα μυστικά των λαδιών που δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν.

Η θεραπεία μαλλιών με έλαια είναι μια μέθοδος περιποίησης μαλλιών όπου χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά έλαια για τα μαλλιά ή προϊόντα με βάση τα έλαια. Δεδομένου ότι είναι ευκολότερο να πάρουμε καθαρά φυτικά έλαια και τόσοι πολλοί κατασκευαστές συνδυάζουν διάφορα έλαια στα προϊόντα τους, αυτή είναι η μέθοδος που είναι πιο δημοφιλής για τα όμορφα μαλλιά. Τα μαλακτικά, ο ορός και τα βάλσαμα για τα μαλλιά έχουν ξεχαστεί εδώ και πολύ καιρό, γιατί ήρθε η ώρα για τα λάδια για τα μαλλιά.

Ποια είναι τα οφέλη των ελαίων για τα μαλλιά;

  • Συνδυάζουν αποτελεσματικά θρεπτικά ελλείμματα στα μαλλιά.
  • Ενυδατώνουν άμεσα και έμμεσα (αποτρέπουν την απώλεια νερού).
  • Θρέφουν και ενδυναμώνουν με φυσικό τρόπο.
  • Παρέχουν προστασία για τις εξωτερικές δομές μαλλιών.
  • Ταιριάζουν με την πόρωση και την κατάσταση των μαλλιών.
  • Δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, επειδή τα έλαια είναι απολύτως ασφαλή.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες.

Λάδι μαλλιών. Που να ξεκινήσετε;

1. Επιλέξτε το λάδι.

Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό λάδι. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πόρωση των μαλλιών. Προσδιορίστε την κατάσταση των μαλλιών σας και ταιριάξτε το σωστό λάδι με την κατάστασή τους. Μπορεί να είναι χρήσιμα τα παρακάτω έλαια που ταιριάζουν με την πόρωση των μαλλιών. Τα υποδειγματικά έλαια είναι ανάλογα με την περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και την πόρωση.

Αν έχετε μαλλιά χαμηλής πόρωσης: λάδι καρύδας, βούτυρο shea, βούτυρο κακάο, λάδι babassu.
Αν έχετε μαλλιά μέσης πόρωσης: λάδι αμυγδάλου, λάδι ρυζιού, λάδι αβοκάντο, λάδι σουσαμιού.
Αν έχετε μαλλιά υψηλής πόρωσης: έλαιο σταφυλιού, έλαιο κολοκύθας, έλαιο αραβοσίτου.

Μπορείτε να επιλέξετε λάδι για τα μαλλιά σας μόνοι σας. Απλά βρείτε πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα. Όσο περισσότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα (χαρακτηριστικό των φυτικών βουτύρων), τόσο καλύτερο το λάδι για μαλλιά χαμηλής πόρωσης. Τα λάδια με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ταιριάζουν με τα μαλλιά με μέτριο πορώδες, ενώ τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ταιριάζουν με τα μαλλιά υψηλής πόρωσης.

2. Επιλέξτε τη μέθοδο που χρησιμοποιήσετε το λάδι.

Η αποτελεσματικότητα των έλαιων μαλλιών εξαρτάται από τη μέθοδο που επιλέγετε. Υπάρχουν τρεις βασικές θεραπείες με λάδι για τα μαλλιά, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν ελεύθερα και να τροποποιηθούν όπως θέλετε. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ελαίων για μαλλιά είναι η ευελιξία τους κατά τη χρήση.

Θεραπεία με λάδι για ξηρά μαλλιά: μπορεί να εκτελεστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια ώρα ή λίγες πριν την πλύση των μαλλιών, ή ακόμα και μετά την πλύση των μαλλιών. Παρέχει το λιγότερο έντονο αποτέλεσμα, επειδή το λάδι έχει μόνο επιφανειακή δράση.
Θεραπεία με λάδι σε υγρά μαλλιά: μπορεί να γίνει πριν ή μετά την πλύση των μαλλιών και το λάδι να διατηρηθεί για όσο θέλετε. Το νερό επιταχύνει την απορρόφηση του ελαίου, έτσι η δράση των λαδιών είναι πιο έντονη.
Θεραπεία με λάδι σε μπολ: μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή αλλά απαιτεί την προετοιμασία ενός μπολ με ζεστό νερό και έλαια. Διασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν αντιφάσεις κατά της εφαρμογής του λαδιού με άλλους τρόπους. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πάντα σε βιασύνη μπορούν να χρησιμοποιήσουν, π.χ. λάδι μαλλιών σε σπρέι, επειδή ψεκάζοντας ένα ελαφρύ λάδι στα μαλλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι πρόβλημα. Αυτές οι γυναίκες που θέλουν πιο έντονες επιδράσεις μπορούν, ωστόσο, να εκτελέσουν ολονύκτιες θεραπείες για τα μαλλιά ή μια σάουνα μαλλιών. Το νερό και η υψηλή θερμοκρασία εντείνουν τη δράση των ελαίων.

3. Ξεκινήστε τη χρήση του λαδιού

Όταν επιλέξετε το λάδι ή το προϊόν που βασίζεται σε λάδια που είναι ιδανικά για τα μαλλιά σας, καθώς όταν επιλέξτε και τη μέθοδο θεραπείας, μπορείτε να προχωρήσετε. Θυμηθείτε μόνο να είστε μεθοδικοί. Μόνο η τακτική και μακροχρόνια θεραπεία με λάδι μπορεί να προσφέρει ορατές αλλαγές.