Πορωση μαλλιων

Όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με την κατάσταση των μαλλιών σας, μπορείτε να τις λάβετε μόνο κοιτάζοντας τα ίδια τα μαλλιά. Η κατάσταση των μαλλιών λέει περισσότερα από ό,τι θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Μάθετε για τον εαυτό σας και ανακαλύψτε το μυστικό της πόρωσης των μαλλιών!

Για να μάθετε τι χρειάζονται τα μαλλιά σας, μπορείτε να διαβάσετε πολλά εγχειρίδια. Και πάλι, κανένα από αυτά δεν θα εξηγήσει την πόρωση των μαλλιών, το οποίο είναι ένα θέμα κλειδί εδώ. Έτσι κι αλλιώς, στην πόρωση εξαρτάται η επιλογή των συστατικών των προϊόντων που εφαρμόζετε στα μαλλιά. Οι όροι όπως “κατεστραμμένα μαλλιά» ή «λεπτά μαλλιά» είναι ανακριβεις. Αντί να διαβάσετε ακόμα ένα εγχειρίδιο για το τίποτα, γνωρίστε την πόρωση των μαλλιών σας.

Φθαρμένα μαλλιά

Τι είναι η πόρωση;

Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από το υποδερμικό τμήμα και το τμήμα που μεγαλώνει στο χόριο. Στο δέρμα βρίσκονται οι θύλακες τρίχας και οι βολβοί των μαλλιών, οι οποίοι απαιτούν σταθερή θρέψη. Ο άξονας τοποθετείται στο εξωτερικό και καλύπτεται με “επιδερμίδες”. Αν και δεν μπορείτε να το δείτε, τα μαλλιά καλύπτονται από την επιδερμίσα σε όλο το μήκος τους. Επιπλέον, αυτές οι επιδερμίδες μπορούν να αυξηθούν περισσότερο ή λιγότερο. Η πόρωση των μαλλιών είναι το επίπεδο στο οποίο οι επιδερμίδες τρίχας ανυψώνονται προς τον άξονα. Τα υγιή μαλλιά έχουν στενά κολλημένες επιδερμίδες.

Τι είδη πόρωσης υπάρχουν;

Θεωρητικά, οι επιδερμίδες τρίχας μπορούν να ανυψωθούν με άπειρους τρόπους. Εάν μετρήσετε την αύξηση σε μικρόμετρα τότε θα υπήρχαν πολλές πορώσεις. Για την απλοποίησή τους διαφοροποιούνται τρεις βασικοί τύποι μαλλιών, των οποίων η πόρωση είναι εύκολο να προσδιοριστεί.

Μαλλιά χαμηλής πόρωσης, δηλαδή θεωρητικά η πιο υγιής. Αυτά τα μαλλιά δεν είναι ούτε εύθραυστα και ματ, ούτε φριζάρουν. Συνήθως τα μαλλιά είναι πολύ σκούρα και ίσια. Είναι χαρακτηριστικό για τις γυναίκες της Ασίας. Αυτή η τρίχα είναι ομαλή, επειδή οι επιδερμίδες της είναι κλειστές. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τα μαλλιά δύσκολα στο styling. Όλοι οι δεσμοί και οι μπούκλες είναι σχεδόν αδύνατοι. Αυτά τα μαλλιά μπορεί να είναι υπερβολικά επιβαρυμένα, ειδικά επειδή είναι πολύ δύσκολο να επιλέξετε τα σωστά καλλυντικά και τις θεραπείες για αυτά.

Μαλλιά μέσης πόρωσης, δηλαδή χαρακτηριστικά για την πλειοψηφία των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα μαλλιά δεν είναι υπερβολικά κατεστραμμένα, αλλά δεν είναι και υγιή. Αυτά τα μαλλιά είναι αδύναμα λόγω του styling, της ακατάλληλης φροντίδας, των ασθενειών, των ορμονικών αλλαγών ή ακόμη και εξωτερικών παραγόντων. Τα μαλλιά είναι επιρρεπή σε φριζάρισμα λόγω της υγρασίας, είναι κυματιστά, μπορεί να υποφέρουν από τα σχισμένα άκρα και την πιτυρίδα. Πέρα από αυτά, αυτή η τρίχα στερείται ενυδάτωσης και ουσιαστικών θρεπτικών ουσιών.

Μαλλιά υψηλής πόρωσης, δηλαδή εξαιρετικά κατεστραμμένα και ξηρά. Αυτοί οι τύποι τρίχας πάσχουν από τις περισσότερες ζημιές. Μπορείτε να πείτε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της τραγωδίας. Μπορείτε να το ξεχωρίσετε εύκολα με τα διαχωρισμένα άκρα, το ξεθωριασμένο χρώμα, ματ, την ευθραυστότητα και τη δυσκαμψία. Αυτά τα μαλλιά συνήθως θυμίζουν περισσότερο μια περούκα παρά φυσικά μαλλιά, επειδή συνήθως είναι φριζαρισμένα, στερούνται γυαλάδας και είναι τραχιά στην επαφή. Η υψηλή πόρωση περιλαμβάνει κυρίως απαιτητικά μαλλιά.

Είναι πάντα ίδια η πόρωση των μαλλιών;

Όχι. Πρέπει να θυμάστε ότι η πόρωση των τριχών περιγράφει μόνο την τρέχουσα κατάσταση των μαλλιών. Εάν τα μαλλιά σας έχουν μέτρια πόρωση, είναι εύκολο να γίνει υψηλή. Η κατάσταση των μαλλιών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον τρόπο που τα φροντίζετε. Η περιποίηση μαλλιών, το λάδι μαλλιών με το κατάλληλα καλλυντικό και το προσεκτικό styling μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση των μαλλιών. Στη συνέχεια, η πόρωση των μαλλιών μπορεί επίσης να βελτιωθεί. Ωστόσο, εάν τα μαλλιά δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα ή θα προκύψει κάτι τελείως αντίθετο, δηλαδή αυξημένη πόρωση και επιδείνωση της κατάστασης των μαλλιών.

Τι πόρωση έχουν τα μαλλιά σας;

Το να καθορίσετε την πόρωση είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Υπάρχουν αρκετοί δοκιμασμένοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν με την αναγνώριση του τύπου των μαλλιών, που σας επιτρέπει να επιλέξετε την σωστή φροντίδα για τα μαλλιά σας.

  • Ο καθορισμός της πόρωσης μπορεί να είναι ευκολότερος από ό,τι νομίζετε. Υπάρχουν διάφοροι δοκιμασμένοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αναγνώριση του τύπου τρίχας και σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη σωστή φροντίδα των μαλλιών.
  • Η πιο σημαντική είναι η οπτική εκτίμηση των μαλλιών σύμφωνα με την παραπάνω διάκριση. Τα εύθραυστα, σγουρά μαλλιά με σχισμένα άκρα έχουν υψηλή πόρωση. Ευθεία, βαριά και δύσκολα στο styling έχουν χαμηλή πόρωση.
  • Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τη δοκιμή νερού. Βάλτε μία τούφα μαλλιών σε ποτήρι με καθαρό νερό. Εάν τα μαλλιά βυθιστούν γρήγορα, η πόρωση είναι υψηλή. Τα μαλλιά χαμηλής πόρωσης θα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού ή θα αρχίσουν αργά να βυθίζονται μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Η πιο συγκεκριμένη μέθοδος είναι να ελέγξετε την πόρωση των μαλλιών κάτω από το μικροσκόπιο. Αν θέλετε να προσδιορίσετε με ακρίβεια την πόρωση των μαλλιών, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν τριχολόγο.

Τι κερδίζετε όταν ξέρετε την πόρωση των μαλλιών σας;

Γνωρίζοντας την πόρωση των μαλλιών σας, είστε σε θέση να προσδιορίσετε καλύτερα τις ανάγκες των μαλλιών σας. Τότε ξέρετε αν τα μαλλιά σας χρειάζονται περισσότερη προστασία ή αναγέννηση. Η αύξηση των επιδερμίδων αποτελεί επίσης βασική πληροφορία για την επεξεργασία των μαλλιών. Για τα μαλλιά χαμηλής πόρωσης είναι καλύτερα τα έλαια με μικρότερα σωματίδια. Ωστόσο, για τα μαλλιά υψηλής πόρωσης επιλέξτε λάδια με αναγεννητική δράση και μεγαλύτερα σωματίδια.